Şehrul İmranı Veli Hazretlerini Ziyarete Mudurnu’ya Gittim !

Mudurnu
Paylaş
 

Halk arasında kulübeli dede olarak bilinen ve kerametleri dilden dile aktarılan Şehrul İmran Veli hazretleri her yıl Temmuz Ayının ilk haftasında Bolunun İlçesi Mudurnu’da anılıyor. Uzun süredir gitmemiştim, yaklaşık 20 seneden sonra kulübeli dedeyi yine ziyarete gittim. Fakat hiçbir tabelada kulübeli dede yazmadığı için başlangıçta yerini bulmak zor oldu. Gitmek isterseniz Mudurnu’ya varınca “Şehrül İmranı Veli” tabelasına doğru yönlenseniz yeterli.

Mudurnu

Şehrul İmranı Veli mescidi ve kabrinin bulunduğu alan

Birkaç dakikalık dik bir patikadan sonra etkinlik alanına ulaşabilirsiniz. Yolun başında bedava karpuz dağıtıyorlar.

Mudurnu

Şehrul İmran Türbesinden Mudurnu Manzarası

En tepede mescit, Şehrul İmranı Veli ve Filibeli Hoca Mehmet Efendi’nin mezarları ve namazgah mevcut. Dağıtılacak pilava güvenmek yerine evden de bir şeyler getirseniz iyi olur, çünkü burası doğal bir mesire yeri ve piknik alanı.

Mudurnu Şehrul imran

Anma etkinlikleri genellikle piknikle birleştiriliyor

Bu etkinliklere şehribar bayramı da deniliyorlar. Kuran-mevlit ve etli pilav üçlemesi ile yapılıyor.

Şehrul İmran

Dünyanın en manzaralı namaz alanlarından birisi burası.

Bu tür etkinliklerde genellikle pilav mevlit sonrası verilir ama bu sefer hem önce hem de sonra geldi. Etli, nohutlu pilavın oldukça lezzetli olduğunu söyleyebilirim.

Etli pilav

Minik mescidin hemen yanındaki kuyu suyunun şifalı olduğuna inanılıyor. Buraya gelenler bu sudan almak için sıraya geliyorlar. Bilinçli kişilerin yanı sıra adak adayanlar, cahiliye Arapları gibi yatırları Allah’a ulaşmada vesile yapmaya çalışanlar da geliyor etkinliklere.

Şehrul İmran Mescidi

Şehrul İmran Mescidi

Kuyu suyuna dikkat çekmek istiyorum. Kuyu gibi görünse de aslında bu su kaynak suyu, kovayı bir karış daldırınca su geliyor zaten.

Mudurnu

Kuyu suyunun şifalı olduğuna inanılıyor

Fakat ilginç olanı kovayı daldırışta suyun eksilmemesi, su alınmayınca suyun birikip taşmaması. Su asla israf olmuyor. Sivri bir dağın zirvesinde bu şekilde nasıl bir kuyu oluyor pek anlamış değilim. Galiba bu da insanları bu suyun şifalı/mucizevi olduğuna inanmaya itiyor.

Bu yazı 1235 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak

YAZAR HAKKINDA