Barış Manço Müzesi giriş ücreti

Barış manço müzesi
Paylaş
 

Barış Manço Moda 81300/İstanbul adresi halkımızın ezbere bildiği adreslerden biridir. 7’den 77’ye programını izlemeyen yoktur. Barış Manço’nun TRT ekranlarında sunduğu bu programı yıllarca yaşadığı Moda’daki evinde hazırlamış ve seyircilerin mektuplarını bu adrese göndermelerini istemiştir.

Barış Manço Müzesi giriş ücreti (2019 yılı için)

1 Şubat 1999 da vefat eden Barış Manço’ nun Kadıköy iskelesinden yürüme mesafesindeki evi Kadıköy Belediyesi tarafından müze ev haline getirilerek 2010 yılında açılmıştır. Müzeye giriş ücreti tam 10 TL, Öğrenci 5 TL. dir.

Barış Manço

Barış Manço

Barış Manço Müzesi çalışma saatleri

Pazartesi günleri hariç 09.00-17.00 saatlerinde ziyarete açıktır.

Barış Mançonun ödülleri

Barış Mançonun ödülleri

Barış Manço Müzesine nasıl gidilir ?

Kadıköy iskelesinden meşhur boğa heykelinin bulunduğu Söğütlüçeşme caddesinden sağa General Asım Gündüz caddesini takip ederek Yusuf Kamil Paşa sokağına 1800 metre yürüme mesafesinde müzeye ulaşabilirsiniz.   Tramvay ile gitmek isterseniz Çarşı durağından binip Moda ilkokulu önünde inerek kısa bir yürüme ile ulaşabilirsiniz.

Cep Telefonu

Barış Manço Müzesi yorumları

Üç katlı evin bahçesinde en son kullandığı aracı bulunuyor. Plakası özel 34 BM 777 dikkatimizi çekiyor. Bahçede ayrıca domates biber patlıcan şarkısını hatırlatan domates biber patlıcan maketleri bulunuyor.

Eve girerken sol tarafta ise sizi arkadaşım eşek karşılıyor. Salon kısmında Barış Manço’nun balmumu heykeli ve piyanosu bulunuyor. Eşyalarının çoğu antika değerinde. Salonun sol bölümünde sanatçının aldığı ödüller sergileniyor. Kıyafet odasında ise kliplerinde kullandığı kıyafetler ve askerlik üniforması bulunuyor.

Barış manço müzesi

Kişisel Eşyaları

Yatak odasında Barış Manço’nun meşhur yüzük ve kemerleri özel tasarlanmış vitrinlerde sergileniyor. Banyosu ise siyah rengiyle dikkat çekiyor. İkinci katta bulunan Doğukan ve Batıkan’ın çocuk odalarında sergilenen oyuncakları ilginizi çekecektir. Adam Olacak Çocuk programını konu alan odada ise çocukların fotoğraf çekinebileceği bir kısım ve programda kullanılan kamera bulunuyor.

Barış manço müzesi

Kurtalan Ekspres

Koridorda ise Barış Manço’nun  kendi el yazısıyla düzenlediği program kasetlerinin yer aldığı arşivi görebilirsiniz. Girişin alt katında Şövalye odası değişik dekorasyonu ile ilgi çekiyor.

Barış Manço müzesi

Plak ve Kasetleri

Barış Manço’ya Belçika’da verilen şövalye madalyası nedeniyle bu odayı düzenlemiş ve çalışma odası olarak kullanmıştır. Kış bahçesi kısmı Kurtalan Ekspres üyelerinin enstrümanları ve afişleri ile düzenlenmiş.

Bu yazı 489 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir adet yorum var.

  1. ceren dedi ki:

    Barış mançoyu çok güzel anlatan bir müze. faydalı bir yazı olmuş gitmeden bir çok şey öğrendim müze hakkında ve mutlaka görmek isterim.

Bir yorum bırak

YAZAR HAKKINDA

Şehir plancısı, doğa aşığı, gezi planlaması uzmanı. Fotoğraf çekmek ve yöresel değerleri keşfetmekten hoşlanıyor.